Училищен живот

ОУ „Проф. Марин Дринов“ се включи за поредна година в честванията посветени на 24 май

  Учителите, учениците и помощният персонал към ОУ „Проф. Марин Дринов“ се включиха  в празничното шествие по случай 24 май. Традиционно, честването на празника започна от двора на  училището и продължи по централната градска алея до площад „Велбъжд“.

За презентацията е нужен JavaScript.

    Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл
възрожденския  си дух през годините, утвърдил се като най-светлия,
най-съкровения, най-българския празник! Това е денят на буквите, на просвета-
та, на духа! И на гордостта на поета, написал „че и ний сме дали нещо на
света – на вси славяни книги да четат.“ Това е денят, в който по-емоционал-
но усещаме себе си като неделима част от световната цивилизация.
Защото българското слово от древни времена има своята писменост,
своя знак върху културното минало, настояще и бъдеще на света.
В този ден пеем Химна на Кирил и Методий, защото 24 май е символ на
достойнство, традиция и духовност!

За презентацията е нужен JavaScript.


ОТБЕЛЯЗВАМЕ  22  АПРИЛ – ДЕНЯТ НА ЗЕМЯТА

   Учениците от Целодневната форма на обучение – V клас, при ОУ „Проф. Марин Дринов“ и техните учители отбелязаха най- големия нерелигиозен празник – 22 април – Денят на Земята, с мотото „Земята – наш дом“.

resize_on_the_fly.php.jpg

   Петокласниците изложиха факти за глобалното замърсяване на планетата Земя. Дадоха ценни съвети как да се борим за постигането на по-добър и зелен свят! Момичетата представиха ревю с оригинални еко-тоалети от отпадъчни материали.

991-ratio-kiustendil

   Ученици от випуск V клас участваха и в изложение на домашния любимец. Редки породи – кучета, папагали, костенурки, съскащи хлебарки, кокошки „китайско шабо“ и други радваха публиката.

991-ratio-kiustendil5654

И накрая, за доброто настроение на присъстващите се погрижи мажоретният състав към училището.

991-ratio-kiustendilишщкщ

За  финал  всички  гордо  заявихме – „Бъдещето  на  Земята  е  в  нашите  ръце“.


„Лазаровден – люлка се люлее“. Април, 2019 г.

   Четвъртокласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ град Кюстендил пресъздадоха българските обичаи, свързани с празника Лазаровден. Оплетоха венци за здраве и изпяха обредни песни с благословии за здраве, щастие и берекет. Празникът донесе много пролетно настроение на всички участници и гости.

За презентацията е нужен JavaScript.

   Вярва се, че къща, в която са влезли и пели лазарки, ще бъде честита през цялата година..
      Честит  Лазаровден


141   ГОДИНИ   ОТ   ОСВОБОЖДЕНИЕТО

            Днес (01.03.19 г.) учениците на госпожа Деяна Цолова от ЦДО шести клас, клуб „Млади възрожденци“ и фолклорна група „Глагорец“ с ръководител Димитринка Стоичкова при ОУ „Проф. Марин Дринов“ представиха впечатляващ спектакъл по повод 141 години от  Освобождението на България.

    Трети март е паметна дата за всички нас и с голям ентусиазъм и желание учениците пресъздадоха хайдушкото движение, тежкият живот на българите и победата над тиранията. Горди и достойни последователи на предците ни, младите дриновци  съхраняват години наред традицията и непобедимия дух на хилядите знайни и незнайни герои, извоювали с кръв свободата.


ВНЕДРЯВАНЕ  НА  ИНОВАЦИЯ  В  ОУ ”ПРОФ. МАРИН ДРИНОВ”

   Във връзка с изпълнение на Национална програма „Квалификация“ 2018 г. , Модул „Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура“, екип на ОУ ”Проф. Марин Дринов”- град Кюстендил, под ръководството на заместник-директора госпожа  Антоанета Апостолова, посети СУ ”Иван Вазов” гр. Нова Загора, обл. Сливен. Демонстрирана  бе  иновация, внедрена в българското училище:

  • Кабинет за медиация

   Педагозите от СУ ”Иван Вазов” гр.Нова Загора вече втора поредна година работят по този модел, както  и всички останали училища в област Сливен, което ги   нарежда сред иновативните училища в България.
    През месец октомври 2018 г. на свое заседание Педагогическият съвет при ОУ ”Проф. Марин Дринов” град Кюстендил реши да се включи в тази иновация.

20181213_124910

    Медиация е алтернативно решаване на спорове в училище, при което безпристрастна трета страна помага на две или повече спорещи страни да разрешат определения конфликт. Училищната медиация  е метод за преговори по отделните конфликти и намиране на решение, съобразено с нуждите на всички страни и неизискващо компромис с тези нужди. Медиацията в училищата цели да помогне учениците в случай на конфликт с други ученици, учители и родители да получат по-ясна представа за себе си и своите взаимоотношения с другите. Училищната медиация насърчава разрешаването на споровете по конструктивен начин и допринася за психичното здраве на учениците и за тяхната лична удовлетвореност, че сами са намерили решение на проблема. Именно страните, а не медиаторът определят условията на всяко достигнато съглашение.

Разбираемо е при тези обстоятелства да зададем въпроса ”Защо и ние да не се опитаме да обучим учители и ученици в прилагане на процедурата по училищна медиация за разрешаване на конфликти в българското училище?”

Надяваме се, чрез използването на иновацията заедно да превърнем българското училище в училище без агресия и насилие,училище, в което децата и учениците ще отиват с желание и мотивация.

bty


НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

    Националната седмица на четенето от 22 до 26 октомври 2018 г. в ОУ „Проф. Марин Дринов“ град Кюстендил бе отбелязана с много и разнообразни дейности – четене и драматизации на любими приказки, представяне на любима книга, изработване на тематични постери, илюстрации на любими приказни герои, презентация.


50 ГОДИНИ ОТ НАЧАЛОТО НА ТРАДИЦИОННИТЕ СРЕЩИ НА ДРИНОВСКИТЕ УЧИЛИЩАТА

  Учителите от ОУ „Проф. Марин Дринов“  се включиха за петдесети път в традиционните дриновски срещи на училищата, носещи името на известния професор. Събитието се състоя от 19 до 20 октомври в гр. Панагюрище и бе посветено на 180 г. от рождението на именития просветител.

   Освен нашето учебно заведение, в празненствата взеха участие и училищата от София и Панагюрище, носещи гордо същото име.

  Тържествената програма бе изключително разнообразна и изпъстрена с емоции.

За презентацията е нужен JavaScript.

 


180 години от рождението на проф. Марин Дринов

    На 18 октомври ОУ „Проф. Марин Дринов“ отбеляза 180 години от рождението на своя патрон, дал името на училището. Родолюбец и езиковед, професор и министър, човекът по чието предложение София става столица на България. Неизброими са делата му на народен будител.

За презентацията е нужен JavaScript.

Вече 110 години, трето основно училище възпитава и обучава достойни граждани на България, достойни дриновци.

   Празничният спектакъл в двора на училището бе посветен на всички, които носят дриновската искра в сърцето си. Поклон, дриновци !


ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

   На 28.09.2018 г. от 12:00 часа  близо 400 ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ взеха активно участие в Европейския ден на спорта в училище. В събитието до 14:00 часа се включиха дейно и преподаватели и родители. Основната цел на мероприятието бе да насърчи физическата активност сред учениците под формата на забавление.

За презентацията е нужен JavaScript.

 


Тържествено откриване на учебната 2018/2019 година

    Забързани с пъстри букети, понесли цялото си желание за знания в душите си, превърнали словото във вселена, възпитаниците на ОУ “Проф. Марин Дринов“ прекрачиха прага на родното училище.

    Тържеството за откриването на новата учебна година започна на 17 септември в 10,00 часа с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме.

   В празничната програма учениците изпълниха любими училищни песни и стихове с много настроение, вълнение и трепет.

За презентацията е нужен JavaScript.


Празник на приятелството

    На 12 юни по случай своето завършване, учениците от 4.клас представиха в читалище „Братство“ пред родители, учители и гости красив спектакъл под наслов „За приятелството“. Малките-големи таланти се изявиха в множество драматизации, музикални изпълнения и рецитали. Имаше разбира се и много сълзи и усмивки. 

IMG_8642IMG_8651


ОУ „Проф. Марин Дринов“ се включи в тържественото

отбелязване на 24 май

   Учителите, учениците и децата от подготвителните групи към ОУ „Проф. Марин Дринов“ се включиха в традиционното празничното шествие по случай 24 май. Честването на празника започна от двора на  училището и продължи на централния градски площад.

991-ratio-kiustendil

    24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, е празникът, който се чества от най-дълго време в нашата историята – 165 години. Независимо от идеологии и политики, от Възраждането до днес това е най-светлият и най-голям български празник, изразяващ духовните стремежи на българите за църковна и духовна независимост, просвещение и национално въздигане.

Четвъртокласници се включиха в празничната програма на РДГ-Кюстендил

    Четвъртокласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ се включиха в празничната програма на открито, организирана от РДГ Кюстендил в лесопарк „Хисарлъка”. Те участваха и в множество спортно-образователни игри, като „Лесовъд за един ден“ и „Екологично равновесие“. Инициативата е част от мероприятията по повод „Седмица на гората“. Мероприятието се проведе съвместно  с ТП  ДЛС „Осогово“ и със съдействието на Югозападно държавно предприятие- Благоевград.

      В програмата взе участие и фолклорна група „Глагорец“.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


ЗДРАВЕЙ, ПРОЛЕТ !!!

      Учениците от ЦДО – V клас днес (20.03.18г.) направиха истински пролетен празник. В двора на училището дойдоха Баба Марта, Хитър Петър, Чорбаджията, младите художници от арт ателиетата и самата Пролет. Под музикалния съпровод на вокалистките от фолклорна група „Глагорец“, заради българските хора и великолепният танц на Ради и Димана и най- вече усмивките на присъстващите и участниците, слънцето наистина се показа зад облаците. „Бъдете усмихнати и щастливи“, пожела Татяна Танева, директор на училището на всички. Благодарим Ви участници, изпълнители, озвучители, художници, режисьори и сценаристи, декоратори, хороводци и на Вас – усмихната публика.  ХУБАВА ПРОЛЕТ !!!

 

За презентацията е нужен JavaScript.


БЪЛГАРИЯ – ДРЕВНА И МЛАДА

    На 19.03.2018 г. третокласниците от ПИГ III а/б клас на ОУ“ Проф. Марин Дринов“- град Кюстендил, изнесоха открито занимание под наслов „България – древна и млада“. В стихове, сценки и песни учениците разказаха за дългия и славен път през вековете на нашата мила родина. Благодарим на всички родители, които бяха наши гости.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


140 години от Освобождението на България

        Свят и тържествен за всеки родолюбив българин е Трети март – денят на националното освобождение.Тази светла дата събира в себе си усилията, всеотдайността и саможертвата на много знайни и незнайни българи. Защото Свободата е дело всенародно. Защото избавлението не е еднократен акт , а продължителен и мъчен процес. Пътят на борбата е дълъг и труден. Всичко има по този път – любов и омраза, покруса и надежда, смърт и безсмъртие. Цялото българско време до 1878 година приближава народа до 3 март – Денят на свободата.
        С мисъл за него, четвъртокласниците и техните учители посветиха (на 02.03.) запомнящо се тържество, посветено на 140-та годишнина от Освобождението на България. В празничната програма участие взе и Фолклорна група „Глагорец“, изпълнявайки възрожденски песни.
        Честит 3-ти март! Честито Освобождение!

 

За презентацията е нужен JavaScript.


     Работилница за мартенички

     Учениците от I а клас с госпожа Мариана Христова и децата от предучилищните групи с госпожа Даниела Какачка от ОУ“ Проф.Марин Дринов“ град Кюстендил, посетиха работилницата за мартеници към техническия отдел на градската библиотека.Както винаги,посрещането бе мило и любезно, изработените мартеници – красиви, а усмивките – искрени. Благодарим Ви !

 

За презентацията е нужен JavaScript.


28468601_1627039750709800_6907935465311732294_n


 145 години спомен за Левски

      На 19.02. третокласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ почетоха живота и великото дело на Апостола с литературна програма. В тържественото събитие взе участие и Фолклорна група „Глагорец“, изпълнявайки възрожденски песни. Директорът на училището, госпожа Танева, награди с грамоти всички ученици, представили отлично училището в конкурси, състезания, олимпиади и извънкласни дейности през I учебен срок.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


  На 19.02. второкласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ отбелязаха една от паметните дати в българската история. Постери и картини със светлия лик на Апостола грейнаха в училището; рецитираха стихове и поднесоха цветя на паметника на Левски в центъра на гр. Кюстендил.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


 УЧАСТИЕ НА КЛУБ „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“ В ОБЩОГРАДСКО ШЕСТВИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 140 ГОДИШНИНАТА ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА КЮСТЕНДИЛ

     На 29.01.2018 г. по традиция, младите възрожденци, последователи на Дринов , участваха в общоградското шествие, посветено на годишнината от Освобождението на родния ни град. Поднесоха цветя на паметника на Ильо Войвода и изразиха своята почит и уважение към Освободителите.
     Клубът „Млади възрожденици” при ОУ”Професор Марин Дринов” има над 40 членове – ученици от шести и седми клас. За празника те подготвиха презентация, която представиха пред съучениците, учителите и родителите си.

 


ИЗЛОЖБА.04.12.2017 г.

     Учениците от II а клас подготвиха и организираха изложба от работата по проект „Моето родно селище в миналото и днес“. Постерите са изработени във връзка с теми по околен свят. Учениците работиха по екипи с голямо желание и творческо вдъхновение. Описаха с думи и изнамериха стари снимки и предмети от миналото на славния ни град, показаха настоящето – така, както го виждат чистите детски очи и дадоха заявка за едно по- добро бъдеще утре.

 

За презентацията е нужен JavaScript.

КОЛЕДНИТЕ  ИНИЦИАТИВИ  ПРЕЗ  МЕСЕЦ  ДЕКЕМВРИ 2017 Г.

25626811_1558226660924443_5220567092683598991_o-768x462.jpg


ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО. 21.11.2017 Г.

   С питка, мед и индивидуален късмет учениците от II б клас почетоха празника на християнското семейство. Пожелават на всички ученици, родители и най – вече деца и ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ град Кюстендил много здраве, щастие, късмет.

 


ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА. 16.11.2017 Г.

    16 ноември – денят на толерантността, бе отбелязан в ОУ „Проф. Марин Дринов“- град Кюстендил. Ученици от ученическия съвет разпределиха задачите и направиха постери и много емоционални обучения на учениците от първи до четвърти клас. Преди началото на учебния ден друга група доброволци направиха и импровизирано обучение на учениците от пети, шести и седми клас.

 


ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИТЕ ПРЕЗ СВЕТЛИТЕ ОЧИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ III „В“ КЛАС. 01.11.2017 Г.

 

Денят на народните будители е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност. Отбелязва се ежегодно  1 ноември и е официален празник в Република България.

 


49 ГОДИНИ  ДРУЖБА

    На 27, 28 и 29 октомври 2017 г. в град Банско се проведе 49-та традиционна среща на училищата, носещи името на проф. Марин Дринов. Учителите от Панагюрище и Кюстендил бяха посрещнати от символичния домакин на срещата – 3-то СУ „Марин Дринов“ гр. София.
    Тържествената част започна с посрещане на дриновските знамена и изпълнение на химна на училищата. Директорът на софийското училище – г-н Олег Михайлов, приветства присъстващите. Поздравително слово отправиха и директорите на панагюрското и кюстендилското училище – г-жа Екатерина Футекова и г-жа Татяна Танева.
Учителите от трите училища преминаха и обучение на тема „Мениджмънт на класа“.

49god


ДРИНОВСКИ  КИБЕРСКАУТИ

  И ОУ „Проф. Марин Дринов” вече може да се похвали със свои собствени киберскаути, които се присъединиха към киберскаутската общност, след като преминаха двудневно обучение на 9 и 10 октомври и бяха сертифицирани. През тези два дни 29 петокласника  бяха подготвени да изпълняват своите киберскаутски роли: да бъдат за пример за безопасно и отговорно поведение в мрежата, да дават съвети на своите връстници по проблеми в интернет и да планират и проведат интересни и атрактивни дейности, с които да разпространяват знание  за онлайн безопасността сред повече деца.

22339588_10213767468281502_7896775318522370406_o_collage-67

   През първия ден децата научиха как да се предпазват от вируси и да проверяват  кои сайтове нямат опасно или вредно съдържание, как да подхождат, когато общуват онлайн с непознати, как да се предпазват от педофили, как да си измислят сигурни пароли и как чрез настройките да направят профилите си в социалните мрежи възможно най-безопасни, какви са различните роли в ситуациите на онлайн тормоз между връстници и как да подходят към всеки от участниците в тях, как да проверяват достоверността на информация и да разпознават фалшиви новини.

24073-mtel-Teens-are-Active-Online   През втория ден учениците бяха подготвени как да съветват свои връстници при проблеми онлайн и как чрез екипна работа да организират и провеждат публични дейности, в които да вложат своите идеи и креативност, за да разпространят информация за безопасността в интернет сред по-голям брой деца и с които могат да се включат в национално състезание между киберскаутски отряди от цялата страна със съдействието на техните учители,също преминали обучение.

   Успешната програма „Киберскаут“ продължава трета поредна година. Организирана е от Национален център за безопасен интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникация“, с финансовата подкрепа на Теленор България и организационното съдействие на Министерството на вътрешните работи .


ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

   На 29.09.2017 г. от 12:30 часа  над 170 ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ взеха активно участие в Европейския ден на спорта в училище. В събитието до 14:30 часа се включиха дейно и преподаватели и родители. Основната цел на мероприятието бе да насърчи физическата активност сред учениците под формата на забавление.

 

За презентацията е нужен JavaScript.

Европейският ден на спорта в училище е пример за събитие, обединяващо учениците от цяла Европа в един активен спортен ден, изпълнен с много игри, физически активности и веселие.


ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА  В  ОУ  „ПРОФ. МАРИН ДРИНОВ“ – ГР. КЮСТЕНДИЛ. 15.09.2017 г.

   С волният си звън празничното звънче в 3-то ОУ „Проф. Марин Дринов“  за сетен път призова младостта на Кюстендил. Деца, родители, учители, гости, букети, усмивки, щастливи лица, балони изпълниха училищния двор. 

IMG_1281-1536-x-1152

   Жизнерадостните първокласници застанаха до първите си учители, а до тях бивши директори на учебното заведение, пенсионирани преподаватели и официалните гости: Валери  Жаблянов  заместник-председател на 44-то Народно събрание; Петър Паунов – кмет на община Кюстендил; Радостина Новакова – началник на РУО – гр. Кюстендил; Михаела  Крумова – председател на ОбС- гр. Кюстендил; Ангел  Ангелов – зам.- председател на ОбС – гр. Кюстендил; Анелия Любенова – общински съветник от ОбС – гр. Кюстендил,  и много други.

IMG_1239-1536-x-1152

  По случай  започването на новата учебна година, училището представи богата литературно-музикална програма, която зарадва и малки и големи.

IMG_1263-1536-x-1152

  Приветствие отправи и директорът на учебното заведение Татяна Танева, която пожела на всички да е успешна и ползотворна новата учебна година.

IMG_1270


„ОБИЧАМЕ  ПРИРОДАТА!“ .ЮНИ, 2017Г.

18951143_1382287615185016_7376759357707161789_n-225x300

  Представяме Ви две екологично насочени кампании, в които взехме дейно участие – „Капачки в действие “ и «Опознай природата в Хисарлъка, за да я пазиш».
Цяла година събирахме пластмасови капачки и равносметката е повече от 20 килограма, предадени в пункта. Най-активен в акцията бе Никола Петров, ученик в 1 а клас. Благодарим на него и семейството му,както и на всички,които се включиха .
В проекта на Младежката банка, който включва организиране и провеждане на състезание по ориентиране и опознаване на биоразнообразието в лесопарк „Хисарлъка“, се включиха ученици от седмите класове. В събота – 10.06 предстои и втората част от инициативата-сериозно състезание. Стискаме палци на участниците!

 

За презентацията е нужен JavaScript.

 ЧЕТВЪРТИ КЛАС – ТЪРЖЕСТВО ПО СЛУЧАЙ ЗАВЪРШВАНЕТО. ЮНИ, 2017Г.

   Един етап от образованието е завършен успешно! Празнично връчване на удостоверенията на четвъртокласниците пред сградата на ОУ „Проф. Марин Дринов“. Честито четвъртокласници. Гордеем се, че сте част от общността на достойните дриновци.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


ПРАЗНИЧНО  ШЕСТВИЕ  ПО СЛУЧАЙ   24 МАЙ 2017 г.

 

 

За презентацията е нужен JavaScript.


9 МАЙ  2017 г.– ДЕН НА ЕВРОПА И НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

  Училищното ръководство в Деня на самоуправлението – заместник-директорите: Георги, Габриела, Анисия и директорите – Божидар и Йоана.

18358739_1352577361489375_6162131936366264092_o


ТРЕТИ  КЛАС  НА  ЗЕЛЕНО  УЧИЛИЩЕ

 Тази седмица (24.04.- 28.08.17 г.) трети клас с класни ръководители г-жа Изабела Зарева, г-н Ивайло Кирилов и г-н Кирил Иванов са на „зелено“ училище в гр. Банско. Учат, разхождат се, играят и както личи по усмихнатите им лица, си прекарват чудесно.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


СРЪЧНИ И ЛЮБОЗНАТЕЛНИ. АПРИЛ, 2017 Г.

   С тези снимки на сръчните и любознателни ученици от ПИГ трети и пети клас, които вече боядисаха великденски яйца с восък и пирограф и вплетоха традиционни български шевици в шарените яйца, ОУ“Професор Марин Дринов“ пожелава на всички светли Великденски празници.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


ПЪСТРА  ПРАЗНИЧНА  УКРАСА. АПРИЛ, 2017 Г.

     По случай наближаващите Великденски празници, децата от Подготвителна група „б“ към ОУ „Проф. Марин Дринов“ сътвориха пъстра празнична украса. С много въображение и фантазия те изработиха поставки за яйца и декопаж на яйца. Тяхната учителка Радослава Величкова поощри техните умения и пожела на всички весело посрещане на светлия християнски празник.

SAM_27300000-768x576


ДЕТСКО УТРО, ПОСВЕТЕНО НА ВЕСА ПАСПАЛЕЕВА. МАРТ, 2017 Г.

   Във весел детски празник, посветен на Веса Паспалеева участваха възпитаници от предучилищната група на госпожа Даниела Какачка. Малчуганите с удоволствие рецитираха стихчета и залъгалки от детската писателка, родена преди повече от век в Кюстендил. Мнозина от тях направиха постер със свои рисунки, вдъхновени от творчеството на поетесата. Малките художници подариха творбите си на училищната библиотека, по чиято инициатива се проведе тържеството. Библиотекарката Антоанета Йорданова и Даниела Какачка представиха пред малките зрители историята на петлето Пъструшко от едноименната приказка като куклено представление, което децата наблюдаваха с интерес. Повече за писателката те научиха и от кратка мултимедийна презентация.

 

     На тържеството присъства зам. директорът г-жа Антоанета Апостолова , която поздрави малките таланти и им пожела да обичат хубавите детски книжки. Накрая децата запяха любимата на всички песничка „От днес вече имам нови панталонки“ , по текст на Веса Паспалеева, която е сред любимите автори на няколко поколения български деца.


„АЗ  ОБИЧАМ  БЪЛГАРИЯ !“ 02.03.2017 Г.

      Литературно – музикална композиция „Аз обичам България“ представиха учениците от випуск 5 клас и фолклорна група „Глагорец“ на 02.03.2017 г. С рецитал, възрожденски песни и драматизация на откъс от „Изворът на Белоногата“ , учениците поздравиха своите съученици, родители и учители за предстоящия празник – трети март. А директорът на училището, Татяна Танева, връчи грамоти на над 40 достойни Дриновци от I до VIII клас.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


СКАУТИ

     На 22 февруари 2017 г. Малките скаути от випуск 4 клас получиха тържествено своите скаутските връзки. На събитието присъстваха много ученици, учители, родители и гости. Младите скаути показаха своите способности пред публика и заслужено окичиха вратовете им с така очакваните връзки.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ГОДИШНИНА. ФЕВРУАРИ, 2017 Г.

     Ученици от шести клас и от клуб „Млади Възрожденци“ на ОУ „Професор Марин Дринов“, тържествено отбелязаха 144 годишнина от гибелта на Апостола пред съученици, учители и родители . Рецитал, стихотворението „Обесването на Васил Левски“ и великолепна драматизация на разпита в Конака през 1873 година бяха нашият поклон пред Апостола на свободата – Васил Левски.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ. ЯНУАРИ, 2017 Г.

      В последната седмица от януари младите възрожденци, учениците от VI клас на ОУ „Професор Марин Дринов“ подходиха нестандартно и креативно към задачата „Портрет на историческа личност от епохата на Възраждането“ и подредиха изложба от уникални книги и табла в коридора пред класните си стаи.

16265236_1249549131792199_3919447844528957217_n

     Раковски, Каравелов, Левски,  Дринов, Берон – малка част от големите имена в българската история, излязоха от страниците на учебниците и влязоха в нашето училище с децата.

 


РАВНОСМЕТКА  ОТ  КОЛЕДНИЯ  БЛАГОТВОРИТЕЛЕН  БАЗАР, 2016 Г.

15781025_1220280534719059_5435729448145169528_n


ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ. ДЕКЕМВРИ, 2017 Г.

   В навечерието на Коледните празници талантливите възпитаници на ОУ „Проф. М. Дринов“ представиха празничен концерт пред преподаватели, родители и гости. Малките певци, артисти и музиканти допринесоха за доброто настроение на всички със своите искрени и емоционални изпълнения.

 


„ОБЛЕЧИ СЕ ЦВЕТНО! ЗАПАЗИ ЖИВОТА СИ НА ПЪТЯ!“

   Това е мотото на Световния ден за възпоминание на жертвите на ПТП, който тази година отбелязваме на 20 ноември. Учениците от ОУ“ Проф. Марин Дринов“ , естествено не останаха безразлични и участваха активно: изложба, макети, приложно колоездене, презентации и много други добри, човешки идеи и прояви. Защото няма нищо по – важно от живота на децата ни !

 

За презентацията е нужен JavaScript.


ПАТРОНЕН  ПРАЗНИК

      Отзвук от честванията по случай 178 години от рождението на професор Марин Дринов и 108 години ОУ „Проф. Марин Дринов“ (21.10.2016 г.).                               В празничния ден, който  започна в 9.45 в училището, дриновци  поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на професора, в знак на почит и уважение към именития учен, общественик и държавник. Талантливите възпитаници на школото  представиха тържествена програма под наслов: „Марин Дринов – българинът, който ни вдъхновява“.

 

За презентацията е нужен JavaScript.

     Вечерта на 21. 10. от 17 ч в Драматичен театър – гр. Кюстендил се състоя тържествена програма-концерт и коктейл за гостите. В честванията се включиха и преподаватели от училищата, носещи името на проф. Марин Дринов в Панагюрище и София.

 


НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

  Отзвук от Националната седмица на четенето проведена от 10 до 14 октомври в ОУ „Проф.Марин Дринов“. Инициативата е на Министерството на образованието и науката, в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишанане на грамотността, а домакин бе училищната библиотека. В събитието се включиха всички, от най-малките до най-големите.

 

За презентацията е нужен JavaScript.


ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

   На 30.09.2016 г. от 12:30 часа в двора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ третокласниците от ПИГ 3 а,в клас (с учител г-жа Камелия Кирилова) и  ПИГ 3 б,в клас (с учител г-жа Величка Григорова) взеха участие в Европейския ден на спорта в училище. В събитието до 14:30 часа се включиха активно 40 ученици.Европейски-ден-на-спорта-в-училище

Дринов-2-768x396

 

 

 

 

Реклами

WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: